lauantai 10. toukokuuta 2014

Mitä tarkoittaa itseasiassa: Musta tulevaisuus? Black future? Vastaus: Yliverotuksella kerättyjen varantojen ohjaamista toiseuden vierasperäisten kasvattamiseksi ohi alkuperäväestön sekä perusoikeuksien ja toimeentulon heikentämistä alkuperäkansalta


Mitä tarkoittaa itseasiassa: Musta tulevaisuus? Black future? 

Vastaus: Yliverotuksella kerättyjen varantojen ohjaamista toiseuden vierasperäisten kasvattamiseksi ohi alkuperäväestön sekä perusoikeuksien ja toimeentulon heikentämistä alkuperäkansalta

http://kansanmurha.blogspot.com Kansanmurha-blogi kertoo mistä on kyse


---------------------------------
PIDÄ HUOLTA OMISTA OIKEUKSISTASI JA SUOSTU TEKEMÄÄN TÖITÄ VAIN VEROKORTILLA = VIRALLINEN VALHETODELLISUUS ALLA:

​Pimeä työ voi houkuttaa - parempi vaan jos verokarhu jää nuolemaan näppejään! Väärin. Tekemällä töitä pimeästi sahaat omaa oksaasi. Vastakysymys: Mitä oksaa?

Jos teet töitä pimeästi ja joudut töissä onnettomuuteen tai työnantajasi menee konkurssiin maksamatta palkkaasi, olet omillasi. Jos saat lapsen tai joudut työttömäksi – tai aikanaan eläkkeellä - joudut selviämään pienemmillä tuloilla, kun sinulle ei ole kertynyt työansioihin perustuvia lisiä.

Vastakysymys: Eläketurvasta ei mitään hyötyä jos olet entinen yrittäjä tmv:a jolla ulosottovelkaa, eläkkeesi menee vain ulosottoon.

Kun menet töihin, anna verokorttisi työnantajallesi. Työnantaja pidättää palkasta veroa verokorttiin merkityn prosentin mukaisesti. Seuraavana keväänä saat veroilmoituksen, joka kertoo oliko sinulta verokortilla peritty vero oikean määräinen.

Vastakysymys: Voiko työnantajaan luottaa? Vastaus: Ei voi.

Saat verokortin joka vuosi postitse Verohallinnolta. Jos tarvitset uuden kortin, saat sen helposti verkosta: www.vero.fi/verokortti.

Verohallinnon verkkosivuilta löydät lisätietoa verokortista ja verotuksesta eri elämäntilanteissa: opiskelijana, asevelvollisuuden aikana ja kun lähdet kesätöihin ulkomaille. Sivut löydät osoitteesta www.vero.fi.

TYÖSTÄ KERTYY ELÄKE NUORELLEKIN – PIMEÄSTÄ TYÖSTÄ EI = Kusetusta, mitä tekee eläkkeellä, jos / kun minimieläkekin ulosmitataan?

Nuoria koskevat samat työelämän säännöt ja edut kuin muitakin. Kaikesta palkkatyöstä kertyy eläkettä. Palkkakuitissa pitää näkyä palkasta pidätetyn työeläkemaksun osuus. Jos sitä ei näy, on syytä kysyä työnantajalta, ovatko eläkevakuutukset kunnossa. Jos sinun osuuttasi ei ole hoidettu, tuskin työnantaja on maksanut omaakaan osuuttaan.

Työpaikalla tulee olla näkyvästi esillä tieto työpaikan eläkeyhtiöstä. Työsuhteen päätyttyä kannattaa tarkistaa eläketurvakeskuksesta, että työnantaja on maksanut eläkemaksut sekä tarkistaa aina huolellisesti postitse kotiin saapuva työeläkeote.

Työeläkevakuutusmaksupetos on rikos, josta työnantaja voi saada jopa neljä vuotta vankeutta.

Vastaus: Joopa joo, uskokoon ken haluaa. Ei ainakaan omille ko. maksuja laistaneille syytteitä luettu aikoinaan 1980-luvulla ja 1990-luvulla.

TYÖKYVYTTÖMYYDEN TURVA on puhdasta valehtelua, kun ulosottaja voi viedä jopa suojasuuksia kuten Tampereen ulosottotoimi

Työeläke on muutakin kuin vanhuuseläke. Missä iässä tahansa voi joutua työkyvyttömyyseläkkeelle, tällöin karttunut eläke on tärkeä tekijä elinikäisen eläkkeen loppusummaa laskettaessa. = Puhdasta valehtelua


KAIKKI EUROT TALTEEN = Kuten todettu viranomaiset kusettavat

Kesä- ja tilapäistöistä kertyneet eläkkeet saattavat näyttää nyt pieniltä. Mutta aikanaan, kun eläkettä tarvitsee, kertymä korotetaan ansioiden kehityksen ja hintojen muutoksen mukaiseen arvoon. Kannattaa kerätä kaikki eläke-eurot alusta lähtien talteen, vuosien kuluessa niistä kertyy ihan kohtuullinen summa.Lain mukaan vakuutetut työt kartuttavat eläkettä, eikä se oikeus katoa mihinkään. Uusimman tiedon omasta eläkekarttumastaan saa eläkeyhtiöstä, www.tyoelake.fi –palvelusta tai Eläketurvakeskuksesta www.etk.fi. Pidä huolta oikeuksistasi!

YRITTÄJÄLLÄ OMAT KUVIOT = EU:ssa eri maissa eri käytännöt, kreikkalaisista ja italialaisista olisi suomalaisillakin oppimista, niin ei olisi varantoja ylläpitää ylisuurta parasiittivirkamiesluokkaa, sekä rahoittaa islamia, ns. kehitysapua, Ryssän lähialueyhteistyömäärärahoja, pakkoruotsia, jne.

Varmistu siitä, oletko työsuhteessa vai yrittäjäasemassa. Työsuhteisessa palkkatyössä työnantaja huolehtii työeläkemaksujen tilittämisestä. Yrittäjänä olet itse vastuussa vakuutuksen ottamisesta. Yrittäjämaksuja ei kannata vältellä, sillä yrittäjän sairaus- ja työttömyyspäivärahatkin lasketaan eläkevakuutuksen pohjalta.Tietämättömyys tai osaamattomuus ei riitä selitykseksi, koska kyse on lakisääteisestä velvollisuudesta, jota viranomaiset valvovat. Neuvoja saa eläkelaitoksista ja Eläketurvakeskuksesta.

OIKEUS TURVALLISEEN TYÖHÖN = Virallista valehtelua, kun viedään oikeus työhön ja toimeentuloon, sekä kohtuulliseen elintasoon edes minimitulolla

Virallisia valheita: Jokaisella työntekijällä on oltava oikeus turvalliseen työympäristöön. Tämä koskee niin fyysistä kuin henkistäkin työturvallisuutta. Työnantajan velvollisuus on järjestää turvalliset työolot ja edistää työntekijöiden hyvinvointia työssä. Työnantajan on kohdeltava työntekijöitä samanveroisesti iästä, sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta.Työaikakirjapidon ulkopuolinen ylityö on usein laitonta eli harmaata ylityötä. Samalla kun ylityön kertymistä ei seurata eikä valvota, siitä ei myöskään makseta korvausta. Harmaat ylityöt merkitsevätkin tuntuvia ansionmenetyksiä työntekijälle ja verotulojen menetyksiä yhteiskunnalle.Jos teet harmaata ylityötä, vaarannat jaksamistasi ja terveyttäsi. Lisäksi teet ilmaista työtä, sillä menetät korvaukset, jotka työnantajan kuuluisi maksaa sinulle. Samalla verot ja eläkemaksut jäävät suorittamatta tästä työpanoksesta.

Työturvallisuuslain mukaan työnantajan on annettava työntekijälle riittävät tiedot työpaikan haitta- ja vaaratekijöistä sekä huolehdittava siitä, että työntekijä perehdytetään muun ohella työolosuhteisiin, työ- ja tuotantomenetelmiin sekä välineiden oikeisiin ja turvallisiin käyttötapoihin.

Työnantaja on velvollinen vakuuttamaan työntekijän tapaturmien varalta.

TYÖSSÄ LAILLISESTI, YLITÖISSÄ PIMEÄSTI? = Luterilaista syyllistämistä ja paskapuhetta, missä suomalaiselle pienituloiselle ei ole varattuna kuin orjan rooli, jota voidaan kohdella pahemmin kuin katukerjäläistä

Nuori henkilö tekee vain harvoin sellaista työtä, jossa ei ole velvollisuutta työajanseurantaan ja ylitöiden korvaamiseen.Työaikakirjapidon ulkopuolinen ylityö on usein laitonta eli harmaata ylityötä. Samalla kun ylityön kertymistä ei seurata eikä valvota, siitä ei myöskään makseta korvausta. Harmaat ylityöt merkitsevätkin tuntuvia ansionmenetyksiä työntekijälle ja verotulojen menetyksiä yhteiskunnalle.

Jos teet harmaata ylityötä, vaarannat jaksamistasi ja terveyttäsi. Lisäksi teet ilmaista työtä, sillä menetät korvaukset, jotka työnantajan kuuluisi maksaa sinulle. Samalla verot ja eläkemaksut jäävät suorittamatta tästä työpanoksesta.

Työaikaan liittyvät asiat ovat selkeästi määritelty työaikalaissa ja oman alan työehtosopimuksessa. Kilpailu työmarkkinoilla vääristyy, mikäli oikeuksista ja velvollisuuksista tingitään. Ylitöiden korvaamatta jättäminen ei koskaan voi olla ”alalle vakiintunut tapa” ja siten laillista. Oikein toteutetulla työajan seurannalla varmistetaan sekä työntekijän että työnantajan edut.

TUNNE OIKEUTESI = Ei auta, kun viranomaiset kusettavat ja ulosmittaavat työn hedelmät

Virallisia valheita: Sinulla on oikeus ylityökorvauksiin ja työaikaraportointiin – työajanseurantaa pitää itsekin vaatia.Kysy neuvoja luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta. Jos heitä ei työpaikallasi ole, soita ammattiliittoon.
Jos toimit esimiestehtävissä tai sinulla on oma yritys, jossa on työntekijöitä, ota selvää työaikalaista ja alan työehtosopimuksesta ja noudata niitä – laiton toiminta ei tuo pitkän tähtäimen kilpailuetua.
Voit vaikuttaa itsekin työpaikan toimintakulttuurin.

-----------------------------------
Taustaa on pinnallisesti myös sivuttu Talouselämän kirjoituksissa:

Nyt puhuvat pimeän työn teettäjät: "Säästin tonneja"

Heini Karjanmaa
Aluksi ministeri tuomitsi pimeän työn, sitten hän narahti siitä itse. Soppahan siitä syntyi. Mutta mikä saa rehellisen suomalaisen teettämään töitä pimeästi? Taloussanomat selvitti. Vastausten perusteella pimeä työ on melko tavallista touhua, eikä verottajalla ole hajuakaan siitä, kuinka laajasta ilmiöstä on kyse.

Niin siinä kävi: Iso kerrostalohuoneisto piti remontoida tulipalokiireellä, ja remonttifirmat olisivat rokottaneet tuntuvasti kiirelisää. Ja kun tuttavapiiristä löytyi osaavia ammattimiehiä, osaamissertifikaatteineen kaikkineen, hommassa ei tuntunut olevan edes vaihtoehtoja.
Eeva Eronen
21.3.2013 06:01
Näin selittää pimeän työn ostamista pääkaupunkiseudulla asuva mies. Säästöä tulikin mukavasti: 6 000–8 000 euroa, hän arvioi. Työstä maksettiin normaali tuntipalkka, joten miinusta kertyi arvolisäveron ja yrityksen ottamaan katteen verran.
Töissä oli useita ihmisiä, ja kovimman urakan tehnyt painoi töitä kaksi kuukautta putkeen.
– Pelkästään hänen osaltaan säästyi arvonlisäveroja tuhat euroa. Firman kautta tilattuna työtunnit olisivat olleet varmaan tuplasti kalliimmat, mies sanoo.
Remontti oli niin arvokas, että kotitalousvähennys ei olisi paljon auttanut, hän pohtii.
Tätä on tavallisten ihmisten teettämä pimeä työ raskaimmillaan: isoja remontteja ja kunnon korjaustöitä, joissa kotitalousvähennys on käytetty tai siihen ei ole ollut lainkaan oikeutta. Näin on esimerkiksi uudisrakentamisen eli vaikkapa omakotitalorakennuksen kohdalla.
Pienemmässä mittakaavassa käydään naapurissa kampaajalla, maksetaan mummolle lasten vahtimisesta ja pyydetään maalla asuvaa sukulaista tekemään lumityöt, että pääsee mökille jouluna. Maksut hoidetaan suoraan pussista ilman viranomaisilmoituksia.
Verottaja ei tiedä, miten laajasta ilmiöstä on kyse. Apulaisjohtaja Marko Niemelä verohallinnon harmaan talouden selvitysyksiköstä sanoo, että viranomaiset eivät juuri tunne ilmiötä, sillä tietoa kertyy lähinnä valvontatoimenpiteiden kautta ja yksityistalouksia tarkastetaan harvoin, jos koskaan.
– Yksittäiset teot ovat niin pieniä, ettei niihin kannata käyttää resursseja, Niemelä sanoo.
Verottajan kannalta ongelmat liittyvätkin harmaaseen talouteen laajemmin. Verottajan harmaan talouden selvitysyksikön mukaan yrityksillä oli verovelkaa 498 miljoonaa euroa vuonna 2011. Poikkeuksellisen paljon verovelkaisia yrityksiä löytyi rakennus-, majoitus- ja ravintola-aloilta.
Lastenvahti pyysi, en voinut sanoa ei
Pimeää työtä ostetaan monesta syystä. Joku säästää, toinen kammoaa lomakkeita ja kolmas ei tule ajatelleeksi, että sukulaisavusta maksamisesta voi seurata työeläkemaksuvelvoitteita.
Lapsilleen juhlavaatteita teettänyt nainen kertoo maksaneensa pimeästi, koska ompelija oli eläkkeellä. Mekot tulivat tietysti halvemmiksikin, mutta enemmän vaakakupissa painoi se, että hän uskoi tutun eläkkeen pienenevän, jos tulot olisivat virallisia.
Leikki-ikäisen helsinkiläisäiti sanoo suostuneensa samasta syystä maksamaan eläkkeellä olevalle lastenvahdille pimeästi. Perhe löysi hänet lastenvahteja välittävän järjestön kautta, mutta hän kysyi itse, voidaanko viralliset paperit jättää täyttämättä.
– Hän on hyvä ja luotettava lastenvahti, ja lapsi tykkää hänestä, nainen kertoo.
Hän painottaa, että työ ei tule näin halvemmaksi, ja toiselle talossa käyvälle lastenvahdille maksetaan sääntöjen mukaan.
Opin jo lapsena,että näin tehdään
Kolmekymppinen helsinkiläisnainen kertoo nähneensä jo lapsena, kuinka tuttu kampaaja leikkasi naapureiden hiuksia. Ja kun hän itse läksi opiskelemaan ja budjetti oli tiukalla, tuntui luonnolliselta istua tutun tuoliin, laittaa tukka kuntoon ja vaihtaa kuulumiset. Tuttu oli tuolloin siirtynyt päätoimisesti toiselle alalle, mutta tykkäsi toisinaan palata vanhoihin hommiinsa.
Opiskelija säästi näin selvästi: Oikea kampaaja olisi laskuttanut väristä ja leikkauksesta sata euroa, mutta tuttu otti leikkauksesta pari kymppiä. Hiusvärit nainen osti itse kaupasta.
– Nyt, kun tiedän miten asioiden pitäisi hoitua, niin kyllä se mietityttää. Mutta varmaan vieläkin kävisin hänen luonaan, jos hän asuisi täällä, hän sanoo.
Mikä on työtä, mikä on tukea?
Välillä tuntua vaikealta mieltää palveluksia työksi. Monelle on myös epäselvää, miten pieniä palkkioita voi omasta pussistaan maksaa ilman kotityönantajan velvollisuuksia.
Tätä miettii helsinkiläisnainen, joka maksaa silloin tällöin lähisukulaiselleen pientä korvausta lasten vahtimisesta. Hän sanoo, että voisi antaa vähävaraiselle sukulaiselle rahaa muutenkin, ja toisaalta tämä voisi käydä apuna myös ilmaiseksi.
– Se on ollut ikään kuin hyvä veruke antaa rahaa. Toisaalta kehtasin näin myös pyytää häntä useammin apuun, hän sanoo.
Mielessä ei ole käynytkään, että palkkioita pitäisi hoitaa virallisia reittejä pitkin, nainen sanoo. Hän epäilee näin siksikin, että summat ovat olleet pieniä. Muuten heillä on oltu näissä asioissa tarkkana, nainen sanoo: Kotisiivoojalle maksetaan kuten pitää, ja remontit on hoidettu samalla kaavalla – tai ainakin melkein.
Välillä virallisia reittejä maksaminen tuntuu nimittäin liian vaateliaalta, nainen sanoo. Jos remontin päälle on tullut pieni lisätyö, hän sanoo saattaneensa maksaa pimeästi välttääkseen monimutkaisen maksuprosessin. Prosessia varten kehitettyä verkkopalvelua Palkka.fi:tä nainen kutsuu "horroriksi".
Verottaja myöntelee, että hämminkiin voi olla syytä. Apulaisjohtaja Niemelä verohallinnosta muotoilee, että järjestelmä työeläkemaksuineen, vakuutuksineen ja ennakonpidätyksineen on "aika monimuotoinen". Hän sanoo, että maksujen hoitamista on yritetty helpottaa, mutta mietittävää on yhä – helpommat järjestelmät kun vähentävät pimeän työn teettämistä.
– Tahallaan väärintoimimista se ei tietenkään poista, Niemelä sanoo.
Entä ministeri? Olemmeko samassa veneessä?
Miltä ministeri Heidi Hautalan teettämät siivoustyöt näyttävät tässä valossa? Kysytään isoimman pimeän työn teettäjältä, huoneistoremontin tilanneelta helsinkiläiseltä.
Hän katsoo, että poliitikkojen ja muiden johtavassa asemassa olevien esimerkki vaikuttaa helposti kansan asenteisiin, ja siksi näiden pitäisi olla muita tarkempia. Lisäksi ministerien palkat ovat sellaiset, ettei ainakaan pienissä remonteissa luulisi olevan tarvetta säästelyyn, hän pohtii.
– Samalla kuitenkin ymmärrän Hautalan toiminnan. Onhan paljon helpompaa sopia pienestä käteismaksusta ja hoitaa se heti kuin alkaa siitä laskuttaa, mies sanoo.
----------------------------
Lisää aiheesta http://oma-yritys-kasvun-paikka.blogspot.fi/  osallistu blogin keskusteluun kommenttiosioiden kautta

----
Keskustelua xenofiliasta vierasperäisten suosimisesta ja potki suomalaista taustoista:
http://keskustelua-xenofiliasta.blogspot.fi/
-------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti